Без майтап - нали знаете, че Франк Брадата се нарича единственият без брада,... а с мустак. И че това е групата, която 50-години не си е променяла лайнъпа (както е модерно сега да се казва за членовете на една банда)... Не че, ако примерно Дъсти Хил бъде сменен с друг дребен дядка с брада на баса, някой щеше да разбере.

Това обаче при ZZ Top никога не става - след срещата им през 1969 г.,

Самите те казват пред CBS, че едно от най-големите чудеса е, че са останали заедно, "особено когато един е паднал..."

Когато през 1970-те Франк влиза за рехабилитация, Гибънс и Хил го чакат да се оправи, за да си възстановят бандата. По това време питат басиста Дъсти Хил - какво ще прави сега, като Франк е в клиника.

"Ще ида за риба", отговаря тексасецът.

 А на въпроса към Били - никога ли не е мислил за друг барабанист, той отговаря просто:

"Не. Няма друг барабанист. Има само един бог!"

"50 години - това е по-дълго отколкото сме били женени", смее се днес Биърд.

А ако след 50 години не различавате хит №1 Gimme All Your Lovin'  от хит №2 Sharp Dressed Man (и двете от албума Eliminator от 1983 г.), не се косете - трудно е. Макар че и двете носят онова толкова яко Зи-Зи насторение, известно като pedal-to-the-metal, bluesy country-rock.

А най-добре - пуснете си хит №3 Rough Boy (1985 г.).

Хит № 4 всъщност е на Елвис - Viva Las Vegas (1992 г.)... Което по никакъв начин не пречи бандата да е продала над 50 млн. албума по света.

Тримата "старци разбойници" доверяват днес, че ще отбележат 50-ата си годишнина заедно с ремастерирана колекция от най-големите хитове, озаглавена Goin’ 50.

Ето и целия разговор с тях за съботния блок на CBS, от който може да научите как Джими Хендрикс е наричал младия Били, откъде идва кънтри усещането на Гибънс, и още много...