На първата си пресконференция след изборите лидерът на ББЦ Николай Бареков даде своята формула за бъдещия кабинет - широка коалиция, в която влизат ГЕРБ, РБ и, разбира се, "България без цензура".

"Вариант е да се направи консенсусно правителство. И в ГЕРБ, и в РБ, и в ББЦ има качествени хора. Те могат да бъдат потърсени и да се включат в едно такова правителство", самопредложи се за проектокоалицията новият политик. Бареков обясни и кои партии не стават за коалицията. БСП - (до последно преди вота Бареков отричаше възможността за коалиция с ГЕРБ и сипеше тежки обвинения към лидера й Бойко Борисов, и обясняваше, че най-възможно е да имат някаква форма на съюз със соцпартията - б.р.) не ставала, защото там са в тежка ситуация, "разпадат се пред очите ни". От соцпартията имали прекалено много проблеми, разясни той. Невъзможна била и коалицията с ДПС. "Който се е хванал с ДПС, знаете какво става", каза още Бареков.

Сред партиите, които лидерът на ББЦ изключи от формулата на управлението бяха и партиите, които са "срещу европейското членство на България". Според него и при АБВ, и при Патриотичния фронт имало такива позиции. "Атака е ясна", каза още новият политик. Формулата на консенсусното правителство трябвало да стане с предварително споразумение.

Първият мандат на ГЕРБ трябвало да бъде реализиран. "България няма нерви да чака и да търпи пазарлъци", обясни той.

"Нашата група е от най-качествените, чисти и неопетнени млади политици с голям експертен потенциал. Всички стават за министри", саморекламира се още Бареков.

Според неговия разбор на изборите било много добре, че в бъдещия парламент има толкова много партии, така били представени почти всички български граждани. "Останаха само двама непредставени, които мятат камъни", каза Бареков.

"Дядо Мраз да слезе и да стане министър-председател няма да оправи живота на българите", каза още в типичния си стил Бареков и допълни, че следващите години няма да бъдат леки. На въпрос малко по-късно новият политик се върна към популисткия си стил и обясни, че събдата на ЕВР-тата е ясна - трябва да бъдат национализирани.