Мая Манолова крие своя екип, обяви днес предизборният щаб на ГЕРБ. Вчера хората на Йорданка Фандъкова предложиха дебат между кандидатите за кмет на София, които отиват на балотаж, който да се проведе на "неутрална територия" и с възможност да бъде излъчен или отразен от всички медии. В съобщението бе обявено, че дните между двата тура на местните избори са много малко, а на столичани "дължим информиран избор".

Спред предварителните данни от преброяването на резултата в столицата Фандъкова води пред Манолова с 9 пункта след първия тур на изборите. 

"Вече повече от месец Мая Манолова продължава да крие и хората, които стоят зад нея, и парите, с които финансира кампанията си. На твърденията си за кмет в сянка, тя отговори с екип в сянка, който и до момента е неизвестен", пишат днес от щаба на Фандъкова.

В призива за организирането на дебата се казваше, че освен кандидат-кметиците, в него могат да участват и "техните екипи" по темите, които "обществото е показало, че са най-важни за него".

"Категорични сме, че нашите съграждани заслужават структуриран дебат с ясен регламент и достатъчно време, за да се чуят предложенията на кандидатите и екипите им по темите, които обществото е показало, че са най-важни за него. Градът ни има нужда от ясни отговори на съществените въпроси и според нас те могат да се чуят точно в един такъв дебат", става ясно още от призива.

Мая Манолова отговори във фейсбук, че е е готова да се яви „на всеки лидерски дебат с г-жа Фандъкова, очи в очи, а не криейки се зад екипи и съветници.“

„Убедени сме, че дължим на софиянци публичен разговор както за проектите на града, така и за екипите, които ще реализират заявените програми. Тази покана беше лично отхвърлена от г-жа Манолова“, се казва още в позицията на софийския предизборен щаб на ГЕРБ/СДС.

По-рано днес двете кандидатки бяха поканени на публичен дебат и от Борис Бонев от „Спаси София“, който останан четвърти в кметската надпревара в София. Той предлага да е водещ на дебата, който да се проведе в четвъртък.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ