Свръх ексцентричният американски режисьор Дейвид Линч - автор на знаменития сериал от 1990 г. "Туин Пийкс", намекна достатъчно сериозно, че започва продължение на мистичния трилър.

На завършилия в Италия кинофестивал "Люк", на който Линч бе почетен гост с пълна ретроспектива на негови филми, режисьорът проведе майсторски клас и беседа за ролята на медитацията в развлекателния бизнес. Отговаряйки на въпрос на аудиторията за евентуално продължение на "Туин Пийкс", режисьорът някак срамежливо каза буквално следното: "На мен винаги са ми харесвали историите с продължение... Да, такава възможност съществува. Трябва само още малко да почакате..."

Така или иначе, още в началото сериалът бе планиран в 5, а не в 2 сезона, както се получи всъщност. Приказки за продължение се чуваха неведнъж. През 2012 г. продуцентът на проекта Марк Фрост заяви, что авторите на култовия филм имат пребогат материал за снимки. Hollywood Reporter пък напомни, че във финалния епизод на "Туин Пийкс" (който се случва през 1989 г.) Лора Палмър и детектив Дейл Купър си говорят в Червената стая, а Лора загадъчно казва на Дейл: "Ще се видим след 25 години." Оттогава маниаците на сериала не изпускат надеждата, че някога ще видят трети сезон. И... 25 години изтекоха.

Слуховете за продължение обича да подклажда и самият Дейвид Линч. Преди няколко дни в своя Twitter той наса: "Скъпи приятели, дъвката, която вие толкова обичате, отново излиза на мода!" Именно тази фраза произнася във втория сезон старият келнер, подавайки на Купър дъвка. И феновете настръхнаха. Ред е на продуцентите. 

За незапознатите: "Туин Пийкс" разказва за мрачна тайна в тихо американско градче - върви разследване за убийство на местна красавица-ученичка. А в град като Туин Пийкс никой не е невинен... Многото поднива на трилъра, както и алтернативните версии за смъртта на Лора Палмър, в които се намесва бишият федерален агент Дейл Купър, са повод за многобройните фенове на сериала да го обсъждат до ден днешен. 

Напомняме и че в историята на телевизията има примери за триумфално завръщане на сериали след дълго прекъсване. Така се случи със сапунената опера "Далас", която изчезна от ефира за цели 20 години и се появи най-тържествено през 2012 г.