"Добре, че ви направихме града, за да има какво да покажете."

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ. Коментарът му бе по повод дългия ремонт на ул. "Граф Игнатиев", която бе обект на сериозно обществено и медийно внимание.

"Графа" фантастично изглежда вечер. Каква беше помиярна този "Граф", докато управляваше синьо-червената мъгла! Преди нямаше какво да покажете. Добре, че ви направихме града, за да имате какво да покажете. Покажете "Графа", преди да го направим. От Руски паметник тракаше трамваят. Който е направил грешка, прокурорите ще го вкарат в съда. Не всички строителни компании и майстори са еднакви", каза Борисов.

И допълни:

"София стана прекрасна. Преди 10 години беше един сив гаден град. Нямаше един шадраван."

Борисов каза още, че на следващи избори ще гласува за кмет, който обещае, че ще забрани камините, ще наложи тежък данък на старите автомобили и центърът да стане платен за влизане на автомобили.

"Трябва да дойде човек с твърдост, не да мисли колко ще падне рейтингът му", каза Борисов.

Според него на балотажа в неделя разумът ще надделее, а Мая Манолова и БСП са много добри в аферите.

"Те веднъж завлякоха прокуратурата с аферата "Костинброд", когато казаха, че ГЕРБ прави фалшиви бюлетини. Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да променят изборите. Сега носят сигнали за купуване на гласове. В неделя няколко групи цигани или роми ще бъдат снимани под строй как гласуват за г-жа Фандъкова", каза още Борисов.

Според него Манолова няма екип, защото "там е сбироток". Борисов разказа, че един от сегашния екип на Манолова му бил поискал 3 млн. лв., за да му помогне, когато той се е явил на изборите за кмет. Той допълни, че името му започва с Б., но отказа да го назове.

"Той ще дойде и ще каже "не е вярно" и трябва да не влизаме в такава комбинация. Мами политици. Където се появи нов политик...", поясни Борисов.

Според Борисов Братя Галеви също помагат на Манолова през ромските лидери.

"Отвън някъде имат влияние върху ромските босове", поясни той.

Борисов заяви, че до дни пощите ще поемат цялото разпространение на всички печатни медии до сергиите, които били около 6000.

"Възложил съм на финансовия министър да ми провери, ако може да го дотираме, за да е сигурно, че "Прас-прес" и г-н Комарницки ще отиде до най-отдалеченото село, за да покаже карикатурата с мен", каза Борисов.

На въпрос дали се дразни от карикатурите, в които е герой, той отговори:

"Нервите ти свикват. Радвам се, че съм разкрил още едно работно място."

Борисов заяви, че партийната битка е приключила още на първия тур. И обясни, че през 2015 г. партия ГЕРБ е имала 1727 общински съветници в страната, докато сега те са 1807.

"Дори Тръмп, Меркел, Макрон, Путин, ако щете... Управлението и работата винаги намаляват популярността. Орбан. А ние два пъти повече печелим и столицата. Колко народ изгонихме (от партията - б.р.). Това се превръща във врагове.  Там, където проветрихме, нямаше време да наложим нови кандидати. Понеже съм партиен лидер, ще си говоря за политическата сила. Доволен съм. Имаме два пъти повече от БСП. Ако беше обратното, нямаше да им затворите устата. Те говорят като победители. От нула като прибавиш малко, то е ръст", обясни Борисов.

Той коментира изгонването на руски дипломат заради шпионаж.

"Президентът Путин ме познава добре. Аз не се поддавам на натиск. Когато всички под строй гониха посланици, аз не изгоних. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го пъдя. Не след месец, не след два. Недопустимо е някой да се меси във вътрешните работи и да вербува хора. Човекът (този, който е бил вербуван - б.р.) е бил много коректен към родината си, дошъл е навреме да ми каже. Руската страна, нейният президент много разбира от тия работи, мисля, по достойнство ще оцени това, което сме направили", каза Борисов.

Той съобщи, че на 25 ноември има среща с Доналд Тръмп и на нея ще разбере какво е правил Цветан Цветанов в САЩ. За пореден път Борисов изтъкна, че Цветанов е обидил партията, като е заявил, че ГЕРБ отстъпва на ДПС в смесените райони.

Борисов благодари на избирателите за резултатите на първия тур и каза, че се надява да няма експерименти на втория. Борисов специално се обърна към десницата:

"Нека не си затварят вратата към нас. Господ е събирач, ще дойде ден - те ще имат нужда от нас. Няма по-евроатлантическа партия от ГЕРБ в България. Няма партия, която да прави два интерконектора - единия за руска газ, другия за американска газ."