"Явно само когато президентът Радев победи, тогава изборите са били честни".

Това каза премиерът Бойко Борисов малко след като гласува в училище в Банкя. Така той коментира думите на президента, че ще покани ръководството на ЦИК, органите на реда и парламентарно представените политически партии да обсъдят всички пропуски в изборите и отстъплението от изборния процес.

Според Борисов Радев продължава да агитира в изборния ден, както е направил и миналата седмица на първия тур от местните избори.

"Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева, Весела... Коледа – те го ошашавиха този човек. Нека сме снизходителни. Аз просто не му завиждам. Това е чудо около него", каза Борисов.

Борисов каза още, че за него изборите в София са приключили още на първия тур на вота за общински съветници.

"ГЕРБ победи двойно БСП и с това приключихме партийните разговори за София", заяви Борисов.

Той обвини президента, че нарушава върховенството на закона. След като репортер го репликира, че и той самият в момента агитира Борисов отговори, че просто отговаря на въпроси, след което се обиди и си тръгна. Журналистите обаче упорито тичаха след него.

"Радев партиен лидер ли е? Аз съм лидер на партията, участваща в изборите. Аз отговарям за моята си партия. Той на коя партия е шеф, не е ли достатъчно отдалечен", каза още Борисов.

Той допълни, че е дал гласа си за да може София да расте все по-хубава.

"Защото, когато аз станах кмет, "Кремиковци" бълваше дим във всички цветове на дъгата и благодарение на нашата политическа воля го няма вече. За това, което ние сме направили за чистотата на въздух. Канализацията на София се изливаше в Искър. Тогава река Искър течеше във всички цветове на дъгата като в приказката: синя, жълта, кафява. Сега рибарите, след изграждането на пречиствателна станция си ловят риба и цялото дефиле е чисто", каза Борисов.

Той изтъкна, че ГЕРБ е спечелил в Банкя на първи тур, въпреки че там роми няма.

Борисов повтори, че вече се е разбрал с президента на Франция Еманюел Макрон по повод неговото изявление от вчера и разчитаме на неговата подкрепа за еврозоната.

"Макрон иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора: и французи, и българи, немци и всякакви, а едни прости хора мигранти, които са идвали и влизат там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове – това е искал да каже", обясни Борисов.

Той изтъкна, че Макрон, както и Доналд Тръмп имат заслуги за избора на Кристалина Георгиева за шеф на Международния валутен фонд.

"И аз за Холандия се изказах, че когато се продават наркотици на дребно, ме интересува къде е складът на едро", каза още Борисов.