Въоръжена банда уби от засада най-малко три майки и шест деца от мормонска общност в Мексико днес, предават световните медии. Две от жертвите са пеленачета на по шест месеца.

Членовете на мормонското семейство Льо Барон, което от десетилетия живее в Мексико, са пътували в три автомобила, когато са попаднали в засада, казаха пред “Ню Йорк таймс” няколко членове на фамилията. 

Те са описали ужасяващи сцени, в които едно от децата е било застреляно, докато се опитвало да избяга, а други три, включително бебетата, изгорели живи, заклещени в пламнал автомобил.  

Трите коли с три жени и 14 деца са пътували в редица от селището Бависпе в северния мексикански щат Сонора към Ла Мора в съседния щат Чихуахуа. Някои от децата са успели да избягат от касапницата.

Би Би Си цитира местни медии да казват, че тя се дължи на погрешно избрана от бандитите цел и че броят на жертвите може да нарасне на 12.

Предполага се, че нападението е извършено от хора на наркокартел в района.

Фамилията Льо Барон живее в Мексико от 40-те години на миналия век, когато се отцепва от общността си в САЩ заради спорове за полигамията, разпространена сред мормоните. Членовете на семейството имат двойно американско и мексиканско гражданство.

Насилието в Мексико стигна рекордни нива заради неспособността на властта да се справи в наркокартелите.

Четиринадесет полицаи бяха убити в засада в щата Мичоакан в средата на септември, дни по-късно членове на местния наркокартел обсадиха град Кулиакан в щата Синалоа и принудиха полицията да освободи един от синовете на затворения наркобарон Хоакин Гусман-Ел Чапо.