Премиерът Бойко Борисов ще се срещне на 25 ноември в Белия дом с американския президент Доналд Тръмп. Това съобщи говорителят на Белия дом Стефани Гришъм.

Срещата ще е "знак за силните и трайни отношения" между САЩ и България. 

Очертаните в съобщението от Белия дом теми на предстоящата визита на Борисов в САЩ ще са "начините за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България".

Ето и цялото съобщение:

Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа. Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения.