"Какво ме интересува? Зад мен стоят 1 млн. избиратели! Те избраха мен! Няма да ги пратя при Костов. Реформаторите като по-малка политическа сила трябва да се съобразят с ГЕРБ!." Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговаря на въпрос дали избирателите на Реформаторския блок биха го приели за премиер пред в. "Труд"

Борисов коментира почти всички основни политически играчи.  "Заклевам се, да почина ако е била у дома".Така той отговаря на въпрос дали лидерът на ДБГ Меглена Кунева му е гостувала. "Гледам, че Радан ми е звънял... Кой да е (премиер), Радан ли. Те имат едва 8%", казва Борисов за лидера на ДСБ Радан Кънев. 

За ДПС Борисов припомня, че те са склонни на коалиция с ГЕРБ.  "Ние сме заявили, че не можем да управляваме с тях, защото те управляваха лошо и държаха втората партия на власт, заедно с Атака. ДПС нямат моралното право да управляват".казва Борисов.

 

"Той за мое голям учудване проявява политическа класа. Реагира много по- адекватно от Реформаторите и БСП, поне не заема позиция преди да излязат окончателните изборни резултати". Това казва Борисов за Николай Бареков.

Лидерът на ГЕРБ казва няколко думи и за евентуален бъдещ негов кабинет."Всички министри от ГЕРБ вече са в главата ми. Многократно съм споделял, че Цветанов ръководи предизборния щаб на ГЕРБ и е шеф на ПГ на ГЕРБ. Това са големи отговорности и Цветанов ще работи по тях. Не е вярно, че вътрешният министър е най-важният пост в едно правителство. Най-важен е финансовият министър. После този на околната среда", казва Борисов. И накрая обобщава."На никой не му стиска да вземе властта, всички чакат на мой гръб! Аз съм демократ".