Рафаел Надал показа днес в Лондон защо е спортистът с реноме на голям шампион и непримирим боец. Матадора спечели срещу Данийл Медведев след изумителен обрат - 6:7(3), 6:3, 7:6(4).

В третия сет Рафа изоставаше с 0:4 и 1:5 след два пробива на сметката на руснака. Последва обаче впечатляваща серия - пет поредни спечелени гейма с връщане на брейковете и 6:5 за испанеца.

Медведев изравни и се стигна до тайбрек, в който Надал подчини съперника си и остава в турнира с баланс от по една победа и загуба.

Данийл Медведев, който загуби и трите си мача от Рафа тази година, предишният от които също драматично - финала на US Open, се виждаше полуфиналист. Съдбата му зависеше от късния двубой Александър Зверев - Стефанос Циципас.

Гъркът спечели убедително с 6:3, 6:2 и си осигури участие в елиминациите.

Ако Саша беше надделял, Медведев оставаше без шанс за полуфинал. А сега положението е такова, че като изключим Циципас, който е с два успеха, всички останали имат победа и загуба. И съответно всеки може а придружи Стефанос напред. Сметките са сложни - почти всеки е зависим и от другия мач, освен, че трябва да спечели своя.

В третите двубои от групата двойките са Надал - Циципас и Зверев - Медведев.

В четвъртък е решителният сблъсък от другата група - между Новак Джокович и Роджър Федерер.