Реформаторският блок няма да отстъпи от принципите си и ще се стреми към това в изпълнителната власт да влязат нови лица. Това са потвърдили лидерите на партиите от блока на срещата си днес. В нея не участва лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Все още няма официална позиция на блока по темата за евентуални бъдещи управленски коалици. Очаква се такава да има утре, когато отново ще се проведе лидерска среща. Днес отделните партии трябва да са готови с позициите си. Именно липсата на становища от страна на партиите бе причината Кънев да не участва в срещата днес.

В Блока вече са получили покана от ГЕРБ за разговор, отноно бъдещото правителство. Тепърва ще се уточнява кой ще влезе в преговорния екип, тъй като все още не е ясен пълният списък с имената на депутатите-реформатори. ЦИК ще обяви окончателните резултати утре.

Междувременно Кънев не изключи възможността отделни депутати на Реформаторския блок да бъде привлечени към други парламентарни групи. „Нека да не се лъжем. Винаги във всяка парламентарна група в България такава опасност съществува", заяви Кънев пред Дарик. Той каза, че няма напрежение между ДСБ и ДБГ заради мандата на Атанас Атанасов, от който зависи дали хората на Меглена Кунева ще имат още един депутат. Според Кънев по-скоро трябва да се компенсира Народна партия "Свобода и достойнство", чиито кандидат в Благоевград е втори, но бе изместен чрез преференциален вот от представител на СДС.