"Тотнъм" победи "Уест Хем" с 3:2 като гост в мач от Висшата лига и това е първата победа на Жозе Моуриньо начело на "шпорите" - още в дебюта. Преди броени дни Специалния замени уволнения Маурисио Почетино.

"Тотнъм", който започна сезона много лошо, прекъсна лоша серия. Обратно - "чуковете" са едва 16-и.

Гостите имаха превъзходство от началото на двубоя. Те практически решиха мача в края на първото полувреме, когато Сон откри в 36-ата минута, а Лукас Моура удвои в 43-тата.

В 49-ата и голмайсторът на тима Хари Кейн се разписа.

Антонио намали в 73-тата, а в добавеното време Огбона бе точен за 2:3, но "Уест Хем" нямаше време поне да опита частичен обрат.

Силен мач като плеймейкър за "Тотнъм" направи Деле Али, който напоследък бе изгубил титулярното си място в състава, а и в националния отбор на Англия. Кристиан Ериксен пък бе оставен на пейката от Моуриньо и влезе като смяна.

"Ливърпул" записа поредна победа в края - 2:1 като гост на "Кристъл Палас". Не блестеше, но пак взе своето в шампионски стил.

Без контузения Мохамед Салах, отново блесна Садио Мане и откри в 49-ата минута. В 82-ата Уилфред Заха изравни и лондонският отбор виждаше точката, но в 85-ата Роберто Фирмино реализира за 2:1.

Със същия резултат спечели и "Манчестър Сити", но това не стана лесно срещу младия тим на "Челси". Гостите дори дръпнаха в резултата чрез Нголо Канте в 21-ата минута.

Обратът дойде бързо с голове на Кевин де Бройне и Риад Марез в 29-ата и 37-ата мин. В края "сините" можеха да стигнат до 2:2.

Така разликата в точките между "Ливърпул" и "Сити" остава девет, а "Лестър" има една повече от "гражданите".

Другите резултати: "Арсенал" - "Саутхемптън" 2:2, "Борнемут" - "Уулвърхемптън" 1:2, "Брайтън" - "Лестър" 0:2, "Евертън" - "Норич" 0:2, "Уотфърд" - "Бърнли" 0:3.