В интригантство, партиен аристократизъм и постоянен абонамент за властта обвини съпартиеца си Димитър Дъбов бъдещият червен депутат Георги Кадиев.

Повод за другарската схватка стана интервю на Дъбов във в. "Стандарт", в което той заявява, че Кадиев е добре обезпечен благодарение на семейния бизнес и за разлика от на много други социалисти неговият бизнес е останал незасегнат от гонения по време на мандата на ГЕРБ.

"Само преди няколко месеца Кадиев се отказа сам от депутатстване и от участие в Националния съвет. Сега отново влиза в парламента с помощта на преференциите. Кадиев има добър семеен бизнес, казвам го в най-положителен план. Но бе един от малкото хора, който не беше засегнат от ГЕРБ. А близо 90 процента от хората с лява ориентация, които имаха фирми, бяха силно пресирани по време на управлението на ГЕРБ", посочва Дъбов в интервюто.

Провокиран днес в профила си във фейсбук Кадиев направи изявление по адрес на съпартиеца си:

"Другарю Дъбов, не ви е работа да се бъркате в семейството ми. Може да ви дразня, може да ви е страх от мен, може да съм всякакъв, но не се скрих от Шумен в Пловдив-област, когато не ме искаха там. Не се договарях задкулисно да съм водач някъде си, понеже съм много "ценен" кадър", пише червеният бунтар, визирайки факта, че вместо да води листата на "БСП лява България" в родния си Шумен, Дъбов бе поставен начело на тази в Пловдив-област. 

"Заради това интригантство, заради постоянното ви местене от район в район, само да сте депутати, заради постоянното задкулисие и договорки, което ни сервирате, заради партийните аристократи, които никога не застават очи в очи с избирателя и винаги се крият на първите места в листите, заради абонираните за власт - ЗАТОВА ПОСТОЯННО ГУБИМ ИЗБОРИ", обръща се задочно Кадиев към зам.-председателя на левицата.

И му припомня, че макар и поставен чак на деветото място в 23-ти МИР в София, е спечелил доверието на хората, получавайки в пъти по-голям брой преференции не само от самия Дъбов в пловдивска област, а и от самия лидер Михаил Миков.

В заключение Кадиев настоява:

"Затова искам пълна, 100 %-а оставка на Изпълнителното бюро. За да се научите какво е това отговорност при загубени избори. Направете го като морален акт. Животът нито почва, нито свършва с ИБ на БСП, НС на БСП или парламента. Колкото по-бързо си тръгнете, толкова по-добре. И не се обръщайте назад. Казвам го в най-положителен план".