Дионте Уайлдър (САЩ) защити за десети път титлата си в Световен боксов съвет (WBC) и го направи зрелищно с нокаут малко преди края на седмия рунд срещу Луис Ортис (Куба).

Бронзовия бомбардировач (42 победи, 41 с нокаут, 1 равен) губеше до момента мача в тежка категория, като секунди преди да просне съперника си беше сериозно разклатен при негова атака.

Уайлдър обаче демонстрира завидно хладнокръвие и успя да примами кубинеца с лявата си ръка, а в удобния момент с убийствен десен прав го прати на пода. Ортис (31 победи, 26 с нокаут, 2 загуби) с мъка успя да се изправи и видимо беше неадекватен, което принуди съдията на ринга да сложи край на срещата.

40-годишният боец имаше превес до момента. Той спечели всичките рундове, като особено в третия, четвъртия и петия пласира добри удари в главата на противника си.

Атакуваше и в седмия, но допусна грешка, откривайки се, а Уайлдър нямаше как да пропусне това. Той за втори път победи Ортис - през миналата година успя да го подчини в десетия рунд.

Така американецът остава №1 на WBC. След мача той заяви, че през февруари ще се бие с Тайсън Фюри за втори път, а след това - стига да спечели, иска обединителен сблъсък в дивизията с победителя от срещата Анди Руис - Антъни Джошуа.