"Арсенал" записа загуба с 1:2 срещу "Айнтрахт" (Франкфурт) като домакин в Лига Европа и вече в седем поредни двубоя във всички турнири не е напускал терена като победител.

Това е най-лошата серия на клуба от 1992 г. насам, когато начело на "топчиите" беше Джордж Греъм.

Поражението и начинът, по който беше допуснато - с обрат, засилиха спекулациите, че треньорът Унай Емери е пред уволнение. Такива се тиражират от британските медии вече от дни, а за кандидат се сочи дори Маурисио Почетино, освободен от "Тотнъм" наскоро. Както и Микел Артета, асистент на Пеп Гуардиола в "Манчестър Сити".

Все пак като най-реален наследник се сочи един от помощниците на Емери и бивш играч на клуба - шведът Фреди Люнгберг.

Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата срещу "Айнтрахт" в 45-ата минута на полупразния ст. "Емиратс". Дайчи Камада обаче набързо обърна резултата в 55-ата и 64-ата, а до края домакините не намериха отново път към вратата на съперника.

По-късно днес ще има повече яснота за бъдещето на Емери, заседава управата на клуба.

Как стоят нещата в Лига Европа кръг преди края на груповата фаза?

"Севиля" убедително спечели гр. А и вече е във фазата на елиминациите. Същото се отнася за "Апоел" (Никозия), който не може да бъде достигнат от третия "Карабах".

В гр. В всичко ще се реши в последните мачове "Копенхаген" - "Малмьо" и "Динамо" (Киев) - "Лугано". Датският тим е начело с 9 т., следван от шведския - 8, и "Динамо" - 6.

В гр. С "Базел" продължава, а "Хетафе" и "Краснодар", които са с по 9 точки, след две седмици имат пряк сблъсък за другата позиция за елиминациите.

"Спортинг" (Лисабон) и ЛАСК (Австрия) няма как да бъдат бутнати от първите две места в гр. D.

"Селтик" спечели гр. Е. ЧФР "Клуж" и "Лацио" са в спор за второто място, като румънският тим има 3 т. аванс. "Клуж" играе със "Селтик", а "Лацио" гостува на "Рен" на 12 декември.

В гр. F битката е завързана. "Арсенал" почти си е осигурил място в плейофите, стига да не загуби с повече от четири гола след две седмици на терена на "Стандард" (Лиеж). "Топчиите" водят с 10 т., "Айнтрахт" има 9, а "Стандард" - 7.

Заплетено е и в гр. G. "Глазгоу Рейнджърс" води с 8 т., следват "Порто" - 7, "Йънг Бойс" - 7 и "Фейенорд" - 5. Последните мачове са "Рейнджърс" - "Йънг Бойс" и "Порто" - "Фейенорд".

В гр. Н, където е "Лудогорец" първото място е за "Еспаньол", а за второто спорът е между българския отбор и "Ференцварош".

"Гент" (Белгия) и "Волфсбург" са на 1/16-финал от гр. I.

Троен е възелът и в J, където "Борусия" (Мьонхенгладбах) има 8 т., със същия актив е "Рома", а "Истанбул ББ" - 7 т. Всичко ще приключи със срещите "Борусия" - "Истанбул" и "Рома" - "Волфсберг".

В гр. К интригата е само кой ще заеме първото място - "Брага" или "Уулвърхемптън".

"Манчестър Юнайтед" загуби снощи с младежки си тим в Казахстан от "Астана" - 1:2 в гр. К. Но въпреки това е във фазата на елиминациите. На 12 декември ще защитава челната си позиция срещу АЗ "Алкмаар" , който не може да бъде изместен от второто място.