"Когато се спекулира с усещането за несигурност у хората и се създава допълнителната представа за това, че картината е апокалиптична, че всичко се разрушава, че държавата е превзета от корупция и т.н. това е непродуктивно и в голяма част от случаите се прави умишлено".

Това каза политологът Антоний Гълъбов пред "Фокус". Според Гълъбов политическите партии не желаят предсрочни избори, но това не пречи непрекъснато да се говорят за тях.  Според него атаките срещу правителството са "просто поддържане на напрежението в обществото".

"Те имат по-скоро циничен характер, защото всъщност не се опитват да решат проблема, а се опитват да увеличат усещането за напрежение в българските граждани, и това е проблемът всъщност", смята Гълъбов.

Той изтъкна, че като макро-икономически показатели България стои много добре.

"Нещо повече България през последните години бележи устойчивост на ръста си – това е много важно и се вижда много добре от всякъде. Големият въпрос е по-скоро в разминаването между тези макроикономически показатели, които отново казвам, че са много добри и усещането на хората, че това генерирано благосъстояние не достига до тях. Това е всъщност по-скоро сферата на политическото, отколкото на икономическото. Икономически България стои добре, но липсата на доверие в институциите руши усещането за развитие и за просперитет. Това е много особена ситуация, особена инверсия в общественото мнение, в което независимо от това, че има видим резултат, той се интерпретира по-скоро през призмата на недоверието към институциите", коментира Гълъбов.