Компанията "Монделийз България Холдинг", е използвала снимки на тенис звездите ни Цветана Пиронкова и Григор Димитров без тяхното позволение. Комисията за защита на конкуренцията е започнала проверка за нелоялна конкуренция срещу българското представителство на една от най-големите компании от хранителната индустрия в света, защото тя рекламирала бисквитите си BelVita с ликовете на спортните легенди. Производството е и срещу фирмата "Ноу Уей", която поддържа фейсбук страницата на бисквитите.

От събраните в рамките на посоченото по-горе проучване материали се установява, че при рекламата на бисквити BelVita, реализирана на страницата на продукта в социалната мрежа bейсбук, са използвани изображения на българските тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров, като върху снимките на тези лица е поставено логото на бисквити BelVita, представляващо кръг в жълт цвят, изобразяващ слънчевият диск и лъчи, върху който със зелени букви е изписан текстът „BelVita добро утро!“, пише в преписката.

Изображението на тенисистката Цветана Пиронкова с така описания външен вид е публикувано на страницата на продукта на 09.01.2014 г., а това на Григор Димитров - на 28.02.2014 г.

По преписката са събрани данни, че използваният снимков материал е публикуван без съгласието на спортистите, обясняват от КЗК.