"Ферари" потвърди официално, че са водени разговори с Люис Хамилтън за привличане на 6-кратния световен шампион във Формула 1 в близко бъдеще, информира Би Би Си.

Това стана на медийно събитие, на което присъстваха изпълнителният директор на компанията Луис Камилери и шефът на тима във Ф1 Матия Биното.

Договорът на Хамилтън с "Мерцедес" изтича в края на следващия сезон, в който той ще опита да изравни Михаел Шумахер по брой титли. Наскоро англичанинът обяви, че следи ситуацията с боса на отбора Тото Волф, на когото е предложено да оглави най-комерсиалния моторен спорт от 2021 г.

Анализатори прогнозират, че ако Волф напусне, Люис може да го последва. Любопитно е също така, че догодина приключва и контрактът на Себастиан Фетел с "Ферари", а германецът изпрати кошмарен сезон с много провали и гафове.

Камилери каза пред специализирани журналисти, че в Маранело "се чувстват поласкани от това, че конкретно Люис и други пилоти са склонни да се присъединят".

"Всичко е в много начална фаза, обясни Камилери. - Ние просто търсим най-добрите опции за нас в обозримо бъдеще".

Той добави, че шефът на концерна "ФИАТ Крайслер" Джон Елкан се е срещнал с Хамилтън на "публично събитие", а този факт е бил прекомерно раздухан. Двамата имали общи приятели.

Самият пилот нито потвърди, нито отрече наскоро, че тази година два пъти се е видял с Елкан. След като спечели Гран При на Абу Даби, 35-годишният ас каза, че се чувства щастлив в "Мерцедес" и ще обмисли следващия си ход много внимателно.

Същевременно Камилери заяви, че "Ферари" ще се възползва от правото си на вето срещу назначение на Волф начело на Ф1. Той допълни, че според него това ще е конфликт на интереси и даде пример, че "Ферари" би издигнал Матия Биното, но останалите отбори също няма да са щастливи от такова решение.