Германски мултимилионер търси "приятни хора" да живят с него в имението му в Нова Зеландия, в което има винарна, конюшна и гледки към морето. Той описва собствеността си като "рай", пише "Гардиън".

Карл Райпен е пуснал обяви в местни вестници, че търси 10 души, с които да сподели живота си.

Неговото имение "Акавино", което е разположено върху 550 акра, се намира на западния бряг на Северния остров. Оценено е на 5,6 млн. долара.

"Те могат да живеят в къщи по двама и да ползват красивата винарна за вечери и обществени прояви. Ако с интересувате да живеете заедно с група интересни хора, това може да е нов живот за вас", се казва в рекламата.

"Можете да се наслаждавате на разходки, риболов, наблюдение на птици, плуване, практикуване на кану-каяк и да се радвате на красиви животни", пише още там.

Райпен казва, че могат да кандидатстват пълнолетни хора до 70 г., които могат да доведат в имението и собствените си коне.

Според местния вестник "Таранаки дейли нюз" той е натрупал богатството си като е продавал консервирано студено кафе и има устойчиви бизнес интереси в и извън Нова Зеландия.

Имението му е придобито преди правителството на Джасинда Ардерн да приеме забрана чужденци да купуват имоти в Нова Зеландия.

Имотът се намира на 90 минути от по-голям град и е разположено между Тасманийско море и река Акавино.