Никой от ръководството на БСП не ме поздрави за влизането ми в парламента. Това каза в предаването на bTV "120 минути" социалистът Георги Кадиев. Благодарение на преференциален вот, от неизбираемото 9-то той се изкачи на избираемото второ в една от софийските листи в "Младост" и стана депутат за ужас на началниците си от Изпълнителното бюро.

Кадиев добави, че не само не бил поздравен, ами и „ако можеха да ме изключат от партията, щяха да ме изключат”. Той призна, че похарчил 6000 лева за кампанията си, като разходът бил основно за билбордове.

Самопоставилият се в позицията на "враг с партиен билет" Кадиев определи предстоящите преговори на ГЕРБ с БСП за безсмислени. Освен това той предположи, че много трудно ще се стигне до съставяне на кабинет. На въпрос дали е „за” или „против” Бойко Борисов да е премиер, Кадиев отсече рязко: „Против!”.

Гост в студиото беше и Весела Лечева - също кандидат за червен депутат, но не успя да влезе в Народното събрание. Тя, за разлика от Кадиев, заяви, че е „за” лидерът на ГЕРБ да е министър-председател, „защото отговорността трябва да се носи лично”.