Киноиндустрията произвежда толкова много филми всяка година, но за един човек е невъзможно не само да изгледа всичко, но дори онова, което стотиците специализирани сайтове му препоръчват. За да улеснят задачата, IMDb са изготвили класация с най-очакваните проекти на големия екран през 2020-а, базирани на зрителския интерес към филмите, заявен в базата данни. 

Топ 10 на най-очакваните филми

10. „Бързи и яростни 9“ – 22 май 2020 г.

През 2019 г. Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм се отклониха от франчайза на „Бързи и яростни“, за да заснемат спиноф историята „Хобс и Шоу“. Това вероятно не е било добре прието от останалите в актьорския състав, но по никакъв начин не е повлияло на известността на основната поредица на Вин Дизел, пише сайтът „Скрийнрант“. На 22 май, когато е премиерата на деветата част от поредица, Дизел се завръща като Доминик Торето. Седем години след смъртта на Пол Уокър, персонажът му Брайън О’Конър ще се завърне с помощта на спецефекти – тялото е на брата на актьора, Коди Уокър, а лицето на самия Уокър ще бъде компютърна версия. 

 

 

9. „Кингсмен: Първа мисия“ – 18 септември 2020 г.

Базирана на поредицата комикси на Марк Милар, комедийната шпионска поредица „Кингсмен“ разказва за младия Гари Ънуин и професионалиста Хари Харт. Два филма по-късно, франчайзът прави рязък завой и връща действието 100 години назад във времето. Ралф Файнс ще влезе в ролята на херцог на Оксфорд, който се опитва да спаси света от гениални злодеи.

 

 

8. „Дюн“ – 18 декември 2020 г.

„Дюн“ се превърна в един от най-дългоочакваните филми още от момента, в който бе обявен. Проектът е поверен на режисьора Денис Вилньов, експерт във фентъзи темите и научната фантастика. В историята, базирана на романа на Франк Хърбърт, ще видим познати лица като Тимоти Шаламе, Оскар Айзък и Ребека Фъргюсън.

7. „Жената чудо 1984“ – 5 юни 2020 г.

След като се превърна в първия филм от влесената на Ди Си, който спечели одобрението на критиците, режисьорката Пати Дженкинс и актрисата Гал Гадот връщат „Жената чудо“ на големия екран. Вторият филм за амазонската принцеса Даяна изпраща действието четири десетилетия напред и някак успява да върне героя на Крис Пайн в сюжета, който умря в първата част.

 

 

6. „Мулан“ – 27 март 2020 г.

Новата година носи нова порция игрални римейкове на анимационни класики на „Дисни“ – следваща в списъка след „Цар Лъв“ и „Аладин“ е историята на „Мулан“. Сюжетът е същият като от класическото детско филмче – Фа Мулан е най-голямата дъщеря на ветеран от войната, която се изправя срещу вековните традиции, преоблича се като войник и тръгва с китайската армия да се бори срещу нашествието на хуните.

 

 

5. „Черната вдовица“ – 1 май 2020 г.

Няма как годината да мине без ново заглавие от „Марвел“. В „Отмъстителите: Краят“ видяхме смъртта на Черната вдовица, но Наташа Романоф се връща в началото на историята си в Русия, за да разбере повече за миналото си. Зрителите ще видях организацията, създала няколко Черни вдовици, сред които и персонажи на Флорънс Пю и Рейчъл Уайс.

 

 

4. „Смъртта може да почака“ – 10 април 2020 г.

Джеймс Бонд ще спасява Короната в 25-ия си филм, последен за Даниел Крейг в ролята на британския шпионин. Режисьор е Кари Фукунага, който поема щафетата от Дани Бойл след „творчески различия“ между него и екипа. Блофелд (Кристоф Уолтц) също се завръща в образа на злодей, но въвежда и нов негативен персонаж – Рами Малек.

 

 

3. „Топ гън: Маверик“ – 26 юни 2020 г.

Тази продукция е резултат от тенденцията на Холивуд да предлага продължения на стари филми. „Доктор Сън“ се появи 39 години след „Сиянието“, „Блейд рънър 2049“ – 35 години след оригинала. Тук единствената разлика е, че в продължението звездата е същата като в оригинала – Том Круз се завръща на екрана като Маверик, 34 години по-късно.

 

 

2. „Соник: филмът“ – 14 февруари 2020 г.

Когато излезе първият трейлър на „Соник“, феновете реагираха с такова неудовлетворение, че се наложи дизайнът на синия ултрабърз таралеж да бъде преправен така, че да се хареса на зрителите. Остава да видим дали това ще е поредният филм, който неуспешно се опитва да върне миналото, или ще се превърне в огромен успех, предвид че всеобщият любимец Райън Рейнолдс заема гласа си на Соник, а като злодей ще видим Джим Кери.

 

 

1. „Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин“ – 7 февруари 2020 г.

Второ заглавие от Ди Си и трети супергеройски филм в тази класация, „Хищни птици“ оглавява класацията за най-очакван филм на 2020 г. Продължението на „Отряд самоубийци“ връща Марго Роби като Харли Куин на екрана, придружена от изцяло женски актьорски състав в основните роли. В ролята на злодей ще бъде Юън Макгрегър.

 

 

"Площад Славейков"