ГЕРБ и ДПС никога не са били ортаци, но премиерът Бойко Борисов не е отказал нито едно желание на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ що се отнася до общините. Това заяви Бойко Борисов, след като без предупреждение посети Руен, Бургаско, но завари всички кметове от областта на работа.

„Аз само един месец от четирите години се занимавам с избори. После всички са ми любими и еднакви. Затова като минавахме оттук и си викам, дай, ще спрем да ги видим“, каза Борисов.

В региона от 39 кметове, само един е на ГЕРБ, останалите са на ДПС.

„Млатихме се здраво тук ГЕРБ и ДПС. Тея, където в София пишеха, че сме в съглашателство ГЕРБ и ДПС, да бяха дошли тука да видят какво е по селата. В Сунгунларе даже на бой бяхме, даже се и биха... Карах им се на нашите, ама те нещо го изкараха там, че лично има“, каза Борисов пред кметовете.

А на споменаването от кмета на Руен Исмаил Осман на „председателя“ Карадайъ реагира:

„А като каза „председателя“, да кажа пак истината – трябва да се казва, Карадайъ се бори за вас много. И ние може да сме политически опоненти, да се караме, но като дойде време да видим какво да правим за селата и градовете, идва, сядаме, пишем и в общи линии нищо не му отказвам (...) Но Карадайъ много се бори. Разправяме се като счетоводители.“

След което прекъсна благодарностите на кмета на Руен:

„Но още веднъж да повторим, защото има едни хейтъри, които само седят и говорят глупости: че ние с ДПС не сме били ортаци никога, но пак казвам – на другия ден от избора, ти си ми брат.“

Думите на Борисов идват след като само преди няколко дни Карадайъ обяви пред симпатизанти в Момчилград, че ГЕРБ и „патриотите“, провеждат политика на омраза.

 

Днес цял ден Борисов е в Бургаския регион и инспектира инфраструктурни проекти, финансирани от правителството.