България ще започне участието си на новия отборен турнир ATP Cup в петък в Австралия. Съперник на нашите е тимът на Великобритания, в чийто редици не присъства контузеният Анди Мъри.

Нашият състав е воден от играещия капитан Григор Димитров, а останалите са Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и младата надежда Адриан Андреев.

Първи на корта за България ще излезе втората ни ракета Димитър Кузманов, който ще играе срещу Камерън Нори. Двубоят между двамата е с начален час не преди 8:30 сутринта наше време.

Веднага след тях на корта ще излязат и първите ракети - Григор Димитров и Даниел Евънс - не преди 10 часа.

Дуелът ще приключи с мач на двойки, в който се очаква за България да играят Александър Лазаров и Адриан Андреев, а срещу тях да излязат Джейми Мъри и Джо Салсбъри. Все пак не е изключено Григор да направи промяна в дуото.

Ето и реда на игра:

Не преди 08:30 часа: Камерън Нори - Димитър Кузманов
Не преди 10:00 часа: Даниел Евънс - Григор Димитров
След тях: Мъри/Салсбъри - Лазаров/Андреев

България попадна в hрупа С на ATP Cup заедно с Великобритания, Белгия и Молдова.

"Знам, че няма да е много лесно просто да стоя отстрани по време на първия мач, заяви Григор Димитров пред официалния сайт на турнира, цитиран от tennis24. - Да изляза на корта минути по-късно ще бъде предизвикателство. Но съм развълнуван. Ще бъда готов, а освен това имаме подкрепата на всички момчета в тима."

Отборът ти вече от дни тренира в Австралия, първи там пристигна Григор, който по-късно този месец ще играе на Откритото първенство в Мелбърн - първият голям турнир за годината.

"Предизвикателство е, няма съмнение. Винаги съм си представял какво ще бъде от другата страна. Да си треньор не е никак лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога единствено да споделя своя опит, моите размисли с момчетата. Затова се наричаме отбор. Можем да обсъждаме, да търсим начини за подход към всеки отделен мач и всеки нов ден, което е страхотно. Много е различно от това, което съм правил досега", добавя Гришо.

"Със сигурност ще се изправя пред по-различно напрежение - и от двете страни на корта. Но живея с напрежението през целия си живот. Това прави нещата още по-специални за мен и момчетата. Не бих казал, че търсиш изрично подкрепата на останалите, но това е което прави един чудесен отбор: обединението. Мисля, че го имаме. Независимо по кое време, ние напълно се подкрепяме за всяко нещо и може би това е най-важното", казва още най-добрият ни тенисист.