Две нови токшоута ще се появят в българския телевизионен ефир този месец – едното с водещ певеца Дони, а лицето на другото – Николаос Цитиридис, все още не е потвърдено.

БНТ пуска „Събота вечер с Дони“. Певецът, който доскоро работеше основно като музикален редактор във форматите на Магърдич Халваджиян по Нова телевизия, ще пробва сили и като телевизионен водещ. Развлекателното предаване, според заявките му трябва да напомня едновременно на спряното петъчно „Нощни птици“ с Искра Ангелова и позабравеното „Как ще ги стигнем…“ с Тодор Колев. Шоуто ще бъде познатата комбинация интервюта с видни личности и музика в ефир.

То първоначално беше планирано да стартира на 11 януари, събота. Но във фейсбук Дони съобщи, че началото се измества във времето.

"Здравейте! Поради програмна промяна “Събота вечер с Дони” няма да се излъчи на 11 януари, а съвсем скоро след това! Имайте търпение! За добро е", написа той.

Би Ти Ви се опитва да замести с ново успешно предаване опразнения пояс във вечерните часове, където до неотдавна вървеше „Шоуто на Слави“. Засега няма официално потвърждение от телевизията, но оттам не са и опровергали появилите се в медиите публикации, че новото шоу е възложено на неизвестния за телевизионната публика Николаос Цитиридис. Той е на 25 години, роден е в Гърция, но е израснал в България.

Николаос Цитиридис. Снимка Стопкадър

Засега не е ясно и как ще бъде построено новото предаване, нито кой ще партнира на Цитиридис. Предполагаемият водещ е стендъп комик с участия в клубове, журналист, миналата година издаде и първата си книга "За вафлите и хората", в която са събрани текстовете му от популярния блог "Ревюта на вафли" (в който дълго авторът запази анонимност).

За главен редактор на новия проект е назначен Цветомир Семов – бивш водещ и продуцент на Би Ти Ви Новините, а доскоро продуцент в новините на Нова.

"Площад Славейков"