"Манчестър Сити" се разправи за едно полувреме с "Манчестър Юнайтед" в първи полуфинал за Купата на Лигата на "Олд Трафорд" - 3:1.

Гостите бяха пълни господари преди почивката, когато набързо вкараха и трите си попадения, след което се смилиха над своя опонент.

Бернардо Силва откри в 17-ата минута след пробив и страхотен удар. Риад Марез удвои в 33-тата, а Андреас Перейра си отбеляза автогол в 39-ата.

Маркъс Рашфорд направи поражението на "червените дяволи" малко по-поносимо в 70-ата.

Реваншът е на 29 януари.

Другият полуфинал противопоставя "Лестър" и "Астън Вила" - в сряда от 22 часа.

"Манчестър Сити" си върна заради поражението от "Юнайтед" във Висшата лига в края на миналата година и доказа кой все пак е по-силният отбор в града.

Домакините тръгнаха добре, но проблемите им започнаха в момента, в който техните опоненти започнаха по-продължително да разиграват топката и да контролират играта.

Първият гол падна точно в такъв период и с прекрасен шут на Бернардо Силва отдясно на атаката. "Юнайтед" се стъписа, а "Сити" натисна още повече, видимо решен да предреши спора.

Вторият гол на Марез дойде от контра и пас през цетъра на брилятния Бернардо Силва. В края на полувремето Кевин де Бройне проби и Перейра вкара топката в собствената си врата при рикошета от диагоналния му удар.

"Небесносините" можеха да водят и с по-голям резултат, гонгът спаси "Юнайтед".

След почивката "Сити" намали оборотите, а тимът на Оле Солскяр се стабилизира, най-вече в средата на терена. 

Рашфорд вкара след добра бърза акция и "червените" опитаха да върнат още един гол, но без успех. "Манчестър Сити" е на път към финала и защита на един от трофеите, които притежава в Англия.