Въпросът с оставки на министри ще бъде обсъждан с коалиционните партньори - така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за евентуална оставка на министъра на околната среда Нено Димов, след като му бе припомнено обещанието му, че всеки министър ще си отива, ако има съмнение за корупция.

Борисов говори пред медиите след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, посветен на ситуацията в Близкия изток. Преди това стана ясно, че тече спецакция на ДАНС, МВР и специализираната прокуратура в Перник и в Министерството на околната среда заради водната криза и заради проверката за внос на боклук от Италия.

За министрите, назначени от ГЕРБ, Борисов каза, че ще се понася отговорност, а "оттук нататък говорят прокурорите".

Екоминистърът Нено Димов е от квотата на "Обединени патриоти", и по-точно на ВМРО, припомни премиерът. Допълни обаче, че "все пак сме правова държава и всеки е невинен до доказване на противното".

„Моята работа е да осигуря условия на МВР, ГДБОП, ДАНС заедно с прокурорите да провеждат такива акции. Оттук нататък ще говорят прокурорите. Колегите работиха активно. Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от  ГЕРБ, не ги коментирам. Нека има обвинителни актове”, заяви още министър-председателят.