"Барселона" извърши треньорската смяна, за която се говореше в последните седмици - Ернесто Валверде е уволнен. Мястото му заема Кике Сетиен, бивш наставник на "Бетис" (Севиля).

Договорът на Сетиен е за две години и половина, а представянето му пред медиите ще стане по-късно днес. Той напусна "Бетис" през месец май, а най-голямото му постижение е полуфинал за Кралската купа на Испания.

Изборът на Кике Сетиен е до голяма степен компромисен. Клубът получи откази от Шави Ернандес и Роналд Куман, с които преговаряше докато Валверде още водеше тима.

Шефовете на Барса са недоволни от работата на освободения специалист, макар че отборът все още може да спечели всичко този сезон. Начело е в Ла Лига с по-добра голова разлика от "Реал" (Мадрид), продължава напред в Шампионската лига и за Кралската купа.

Загубата от "Атлетико" (Мадрид) преди дни за Суперкупата обаче окончателно определи съдбата на Валверде. Горчилката от работата му са провалите в Шампионската лига. Напоследък Барса не играеше и атрактивния футбол, който се очаква от отбора.

61-годишният Кике Сетиен се ползва с голям авторитет в испанския футбол, независимо че още не е водил гранд.

Като стил на игра на отборите му той минава за последовател на стила на Йохан Кройф и "Аякс", залегнал във философията на "Барелона". Освен с "Бетис", има успехи и с "Лас Палмас", побеждавал е "Реал" и "Барселона".