СИМОНА РУСЕВА

Адолф Хитлер е бил хипохондрик. Той е приемал по 74 различни медикамента  дневно – в действителност убийствен коктейл от стимуланти и успокоителни. Наред с това фюрерът поглъщал и сперма на бик с убеждението, че това му дава нужната енергия. В последните си дни живот, прекарани в бункера в Берлин, той дори е посягал към дрогата кристал мет, известна още като метамфетамин.

Това се твърди в документален филм на британския тв канал “Channel 4”, който ще бъде излъчен на 19 т. м. Според авторите лентата е снимана по документи на американска тайна служба. Тя пък е съставила досието на базата на архива на личния лекар на Хитлер д-р Теодор Морел.

Д-р Теодор Морел.

Вестник “Дейли мейл” разкрива акценти от филма.

Предписваните на Хитлер лекарства били изготвяни специално, тъй като били забранени. Медикаментите били в широк диапазон – от успокоителни през силно стимулиращи таблетки и прахове до поставяне на инжекции срещу различни болести: от които Хитлер в действително е страдал или си въобразявал, че страда.
Още през 1936 г. фюрерът поверил здравето си на д-р Морел. Тогава му бил предписан мутафлор, който трябвало да успокои стомашните спазми на Хитлер. Последвал прием на медикаменти с веществото еудокал, което се съдържа в морфина. Височайшият пациент приемал и сперма от бик с твърдото убеждение, че това е извор на енергия. Не липсвали таблетки первитин, които пък съдържат кристал мет.
Д-р Морел забелязал превъзбуда у фюрера и започнал да му дава успокоителни. Така височайшият пациент станал зависим както от стимулантите, така и от успокоителните, се твърди в документалния филм.

“Д-р Морел не е бил никакъв лекар, а мошеник и лъжец. Той дори не е имал парво да практикува другаде, освен в една ветеринарна лечебница”, заявява за “Дейли мейл” Бил Панагопулос, съавтор на филма.

Според неговите разкрития, базирани на щатска разведка,  Хитлер е прекалявал с твърдата дрога кристал мет. Той знаел, че тя се дава и на войниците му, за да се сражават самоотвержено и да не усещат умора. Фюрерът посягал към наркотика преди всяка важна среща. Такава била и тази през лятото на 1943 г., когато разговарял дрогиран с италианския диктатор Мусолини.

През последните дни преди да се самоубие в бункера в Берлин фюрерът непрестанно приемал наркотици. Той дори наредил да му се поставят 9 инжекции с наркотика витамултин, съдържащ метамфетамини.

Дали всичко това е вярно?

Във всички случаи авторите на филма не са си направили труда да проследят биографията на проф. д-р Теодор Морел, личен лекар на Хитлер от 1936 до 1945 г. Самият той преживява пациента си, умира на 26 май 1948 г. на 62 години. Теодор Морел е завършил медицина в родния си град Гисен, специализирал е в Хайделберг, Мюнхен, Гренобъл и Париж.

Първата си частна клиника по урология и електротерапия отваря през 1918 г. на най-известния булевард в Берлин – “Курфюрстендам”. Негови клиенти са политици, дипломати и известни артисти. През годините славата му расте и така Хитлер го назначава за свой личен лекар. Проф. Морел остава при него до 21 април 1945 г., когато по неизвестни все още причини е уволнен.

Хитлер се самоубива в бункера под райхсканцлерството на 30 април 1945 г.