Новият главен прокурор на Републиката - Иван Гешев, си е избрал медиен съветник и шеф на пресцентъра. Това е Веселин Иванов, който допоследно беше главен редактор на твърдо пропрокурорското издание "Правен свят", съобщи днес "Капитал". 

Очаква се Веселин Иванов да замени на поста шеф на пресцентъра на Прокуратурата Малина Александрова, която работеше при Сотир Цацаров, твърди изданието. Сега Цацаров е председател на КПКОНПИ, като за да заеме мястото а заминалия като консул на България в Испания Пламен Георгиев прекрати предсрочно мандата си. Смяна в медийния екип на държавното обвинение обаче не е огласена публично, няма данни за такава в сайта на институцията.  Името на Иванов обаче е свалено от редакционното каре на сайта на "Правен свят". 

Иванов е дългогодишен журналист, работил е в БНТ и БНР, като в националната телевизия е редактор на предаването "Денят започва с Георги Любенов".  Работил е в годините и в бТВ, и в Нова тв - като продуцент на публицистични предавания. Телевизионната му кариера всъщност започва от ТВ "Европа", с криминален и съдебен ресор. 

Преди да отиде в "Правен свят" - има вземане-даване и на политическия терен. Иванов бе в медийния екип на бившата еврокомисарка, основала партията "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. При кабинета на Пламен Орешарски пък може да се похвали с работата си като медиен съветник на вицепремиера и министър на правосъдието по това време Зинаида Златанова.

Един от интересните моменти в биографията на Иванов е свързан с приключването на работата на една от критично настроените към управлението телевизии в България - BiT (Би Ай Ти). Телевизията, основана през 2015 г. от предприемачите, работещи в САЩ Павел и Румен Вълневи, близо 3 години по-късно беше купена от дружеството "Интеркактив ТВ Системс" АД. Последната бе на продуцента Мирослав Янев и на фирмата "Интерактив ТВ Системс" ООД, в която именно Иванов има 50% собственост. Припомняме, че малко след като телевизията беше продадена - актуалните предавания спряха, журналисите започнаха да не получават възнагражденията си и малко по малко напуснаха. После и архивът на телевизията беше свален от интернет, а в момента тя просто не съществува. Миналата година дойде и вече офциалният  й фалит.

Кариерата на Иванов и в специализирания юридически сайт "Правен свят" е свързана със смяна на собствеността на медията, а оттам и с рязка смяна на редакционната му политика - в посока затвърждаване на тезите на държавното обвинение и мнозинството във Висшия съдебен съвет.

Един от акцентите в концепцията на главния прокурор Иван Гешев за управление на прокуратурата, представена преди да бъде изран, бе именно комуникацията с медиите и публичния образ на институцията.