Съпредседателят на Обединени патриоти и лидер на НФСБ Валери Симеонов продължава да открива нужди от ремонт в Закона за хазарта. След като на 16 януари внесе проект, с който организирането на лотарийни игри става държавен монопол, сега се е захванал с "противоречивата съдебна практика" относно това как да се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

Новото изменение е внесено на 31 януари между двете четения на собственото му предложение за поправки в закона. В момента законът забранява организирането на хазартни игри в "съсобствени обекти" без нотариално заверено писмено съгласие на всички съсобственици.

Симеонов обаче настоява да се внесе повече яснота, като се използва терминологията в Закона за устройство на територията - т.е. "сграда в режим на етажна собственост". По същество промяна няма - за да се организират хазартни игри във вашата жилищна кооперация например, трябва всички собственици да са се съгласили и това да е скрепено с нотариално писмено съгласие.

Лидерът на НФСБ обаче посочва, че заради терминологията сега имало противоречива съдебна практика. За едни магистрати за "съсобствени обекти" следва да се приложи етажната собственост, а за други нямало проблем в сградата да се организират игри, стига да не става въпрос за част от общите части.

Мотивите са, че след като със закона сега се забранява да се организират хазартни игри в училищата, "за да бъдат предпазени децата и младежите, то в още по-голяма степен това следва да се отнася и за техния дом".