„Разговорите с ГЕРБ са само една част. Утре може да направим разговори с БСП. Кой е казал, че ГЕРБ ще може да състави правителство? Готови сме да обсъдим всичко, включително и нещата, които ни разделят. Не сме говорили за „третото краче на столчето“. Най-важното е да се намери начин България да излезе от кризата".

Това заяви пред Нова тв тази сутрин Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт. Според него „прекалено рано е да се направи категоричен извод от преговорите с ГЕРБ“.

„Ще подпишем само програма за стабилно управление. Не говорим за коалиция, а за бъдещо управление, в което могат да участват и наши специалисти", добави Симеонов.

Според него е постигнат много добър диалог и има съвпадение на мненията на патриотите и ГЕРБ по 14 точки. Времето обаче не е достигнало за задълбочени разговори по някои основни теми.

"Мандатът е на ГЕРБ, ако имат нужда от подкрепа в някои ресори, ние ще ги подкрепим", каза още той.

Междувременно пред бТВ лидерът на ВМРО-БНД и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов заяви:

„Не сме зорливи за влизане в управлението, няма да участваме на всяка цена“.

Красимир Каракачанов

Според него трябвало да е ясно, че разговорите продължават и това, че патриотите са проявили добра воля не означавало край на срещите им. Каракачанов уточни, че за Патриотичния фронт е много важно да се промени философията на управлението - да се отчитат интересите и желанията на хората.

И Каракачанов, и Симеонов обявиха, че на вчерашната среща не са били обсъждани постове в бъдещия кабинет. На Патриотичния фронт му било безразлично дали ДПС ще подкрепи програмата или не.

„Дори да няма наши представители, ние пак ще ги подкрепим (ГЕРБ – бел. ред.). Тяхна работа е ако ББЦ и ДПС влязат в коалиция. Ако ДПС се подпише, ние да не би да трябва да се направим на обидени? Ние не се отказваме от искането си да ги извадим от властта. Бихме желали тя да не бъде допускана до властта. Но те сами да решават дали ще подкрепят или ще са опозиция. Ние си имаме програма", каза още Валери Симеонов.