И днес главният прокурор Иван Гешев реши да затвърди заявената в редица програмни речи решителност да пребори битовата престъпност. Гешев се яви изненадващо в пловдивското село Белозем, където възрастна жена бе пребита и ограбена, за да заяви: "Ще станат нещата".

В селото са и вътрешният министър Младен Маринов, придружени от окръжния прокурор Румен Попов и директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

За събитието съобщиха и от пресцентъра на прокуратурата, и от този на МВР, като съобщенията бяха придружени със снимки и видео, в т.ч. на струпването на полицейски сили и следови кучета.

"До края на годината нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. Ще станат нещата. Ако не можем да се оправим с битовата престъпност по-добре да закртиваме държавата. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност възниква въпроса с какво може да се справи", обеща Гешев.

Засега нямя задържани за бруталното нападение срещу 89-годишната Атанаска в събота пред нощта. Тогава маскирани крадци изтезавали жената, за да признае къде държи спестените си пари. Нападателите. В момента възрастната жена лежи в УМБАЛ "Свети Георги" с тежко счупване на тазобедрената става.

Освен в Белозем, криминалисти и полицаи от спецсилите обискират подред къщите в ромските махали в съседните села Чалъкови и Болярино. 

 

В рамките на днешната операция в община Раковски са проверени общо 420 лица, установени са 59 криминално проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите, съобщават от държавното обвинение. Образувани са пет досъдебни производства за незаконно придобиване на дървесен материал, едно за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и едно по смисъла на чл. 244 от НК (подправени парични средства). Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.