Шествие, което трябваше да поднесе цветя до паметника на Васил Левски, се превърна в партийно мероприятие на БСП с участието на Румен Радев.

Организатор на събитието "Пътят на безсмъртието" беше Общобългарският комитет "Васил Левски".

300-400 души се събраха пред сградата на президентската институция в 16,30 ч. Според предварително обявената от организаторите програма след това те се отправиха към паметника на Апостола в столицата, където в 18 ч държавният глава поднесе цветя и произнесе реч. Около 17 ч Радев излезе от сградата на институцията заедно с вицепрезидентката Илияна Йотова, като бяха посрещнати с бурни аплодисменти. И обгърнати от множеството хора, които искаха да се здрависат и снимат с тях. 

Само след няколко минути последва хореография със знамена - десетки хора вдигнаха трибагреници над главите си, предварително раздадени от организаторите. И ги развяха като един.

Някои от тях викаха: "Румен Радев, Румен Радев"!

По-рано от един автомобил бяха раздадени табели с надписи "Кюстендил", "Пазарджик", "Левски", "Голям чардак" и др., както и плакати с лика на Левски.

"Вятър ечи, Балкан стене" и стихове на Вазов подгряха патриотичните трепети на множеството. 

Движението на автомобили по жълтите павета беше спряно.

Шествието спря за малко пред Руската църква, откъдето излезе свещеник и даде благословията си.

Малко преди появата на Радев към събралите се хора се присъедини лидерката на БСП Корнелия Нинова. Сред участниците в шествието се оказаха и соцдепутати, и видни представители на соцактива, бивши министри, както и лица от близкото минало - Красимир Премянов, Александър Томов и др.

В множеството бяха още Ангел Славчев, познат от протестите през 2013 г., ген. Златан Стойчев, както и ген. Димитър Шивиков. Както и сегашният евродепутат и бивш началник на кабинета на Радев Иво Христов.

След речта на президента на паметника на Апостола започна традиционното поднасяне на венци и цветя.  Част от събралите се пред мемориала приветстваха с одобрителни възгласи обявяването на името на Радев сред официалните лица. А при обявяването на имената на кметицата Йорданка Фандъкова, на главния прокурор Иван Гешев, последваха освирквания.