Седемдесетгодишен мъж е починал в събота от коронавирус в района на Сиатъл, съобщиха здравните власти в щата Вашингтон, цитирани от Франс прес.
Това е втори смъртен случай в САЩ, свързан с Ковид-19, припомни БТА.
В събота бе съобщено и за смъртта на мъж на около 50 години, който е бил в лошо здравословно състояние още преди да се зарази с вируса.
Първи случай на заболял от коронавирус бе установен вчера в щата Ню Йорк.
Става дума за трийсетинагодишна жена, която е била неотдавна в Иран. Тя е под домашна карантина и здравните власти в щата вече са установили с кои хора е контактувала тя.
Губернаторът на щата Андрю Куомо каза, че жената страда от дихателни проблеми, но състоянието й не е сериозно.

"Няма причина за неоправдано безпокойство. Като цяло рискът остава малък в Ню Йорк", каза той.

В София кризисният щаб съобщи, че случаи на зараза в България още няма регистрирани. Страна, съобщила за нови случаи през последните 24 часа е Чехия, където положителни проби за вируса да дали трима пациенти.

Страните по света с най-много нови случаи по света са Южна Корея, Иран и Италия. При това Китай, откъдето заразата тръгна по света, е вече четвърти по регистрирани нови случаи. 

Китай е регистрирал вчера 202 нови случая на коронавирус, съобщи Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването, цитиран от световните агенции.
Това е рязък спад в сравнение с регистрираните 573 случая ден по-рано.
Така общият брой на заразените в континентален Китай достигна 80 026 души. От тях са оздравели 33 700 пациенти.
Вчера са починали 42 души, с което общо жертвите станаха 2012.
В Южна Корея има 476 нови случая и четирима души са починали, съобщи Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към министерството на здравеопазването.
С това заразените в страната станаха общо 4212, а починалите - 22 души.