"Челси" надви "Ливърпул" с 2:0 в най-интересния мач от петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация. Уилиан и Рос Баркли вкараха преди и след почивката.

Това е втора поредна загуба и трета в последните четири мача за "червените".

"Ливърпул" отпадна - няма да може да спечели три купи в края на този сезон. Тази вечер Юрген Клоп даде почивка на основни футболисти, асове като Роберто Фирмино и Мохамед Салах влязоха след почивката, а други като Алисон и Джордан Хендерсън изобщо не играха.

Млади футболисти имаше и в редиците на "Челси".

Вилиан откри в 13-ата минута, като получи подарък от вратаря Адриан, изкупил грешката си в следващите минути при опасности пред вратата му.

Големият герой обаче е стражът на "Челси" Кепа Арисабалага. Баскът оцеля при страхотна канонада в 20-ата минута, когато се намеси три пъти (!), а негови съотборници също подложиха тела, за да попречат топката да влети в мрежата им.

Кепа и след това имаше чудесни намеси.

"Ливърпул" пък имаше преимущество в първите минути след почивката, но отново не успя да вкара. А "Челси" не пропускаше да контраатаува опасно. В 64-ата Рос Баркли набра скорост още от своята половина и достигна до границата на наказателното поле, откъдето отправи неспасяем удар - 2:0.

Малко след това Педро остана сам срещу Адриан, но вратарят не позволи да падне трети гол и така да се повтори резултътът от мача "Уотфорд" - "Ливърпул".

В края "Челси" не позволи сериозен натиск и заслужено триумфира. Домакините удариха две греди.

Други резултати: "Рединг" - "Шефилд Юнайтед" 1:2, "Уест Бромич Албиън" - "Нюкасъл" 2:3.