След безкрайни забавяния на ремонта, смяна на елементи, обществени спорове за "перките" и редица допълнителни поправки, епичната драма със столичната ул. "Граф Игнатиев" за няколко месеца бе забравена. 

Общата сума за ремонта бе на стойност 24,5 млн. лв.

Само няколко месеца след приключването на обновяването на 28 май 2019 г. обаче част от новите плочки се оказаха счупени. Това стана в района на кръстовището на улицата с "Цар Шишман".

По договор фирмата изпълнител - небезизвестната "Джи Пи груп" - трябва да поправи за своя сметка повредените участъци, тъй като обектът е в гаранционен срок.

Повредите са станали заради минаването на тежка техника през кръстовището, обясни зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов. Чия е била тази техника и защо е минавала от там, ако може да доведе до счупени плочки - не е ясно.

Ремонтът стартира днес и ще продължи до 10 март, обясниха още от Столична община. До тогава се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището, с изключение на трамваите.

Затворена от двете страни ще е и улица "6-ти септември", където Софийска вода сменя водопровод, като в нея може да се влиза от ул. "Ген. Паренсов". Там пък посоката на движение се обръща от бул. "Васил Левски" към ул. "Цар Шишман".