Един от най-разпознаваемите футболисти (вече бивш) - Роналдиньо, е задържан в Парагвай, тъй като е опитал да влезе в страната с фалшив паспорт, предават световните агенции.

Полицията в столицата Асунсион изяснява случая. Бившият ас на Бразилия и "Барселона" е бил придружен от своя брат, като двамата отрекли вина и изразили готовност да сътрудничат на властите.

Вътрешният министър на страната Еуслидес Асеведо уточнява, че не става въпрос за арест, а за задържане и разследване. Той добавя, че уважава популярността на Роналдиньо, но също така обръща внимание, че законите трябва да се спазват.

Звездата е пътувал до Парагвай за представянето на книга за деца в неравностойно положение. През юли 2019 г. бяха конфискувани бразилският и испанският паспорт на световния шампион от 2002 г. заради неплатени данъци.

Утре асът, неговият брат и още един техен спътник ще бъдат разпитани от прокуратурата в Асунсион, разкрива Асеведо. Те все пак са отседнали в хотел и са под полицейски надзор.

Роналдиньо е на 39 г. През 2015-а той се отказа от футбола като играч на "Флуминензе". В най-силните си години носеше екипите на "Пари Сен Жермен", "Барселона" и "Милан". През 2005 г. спечели "Златната топка". Записал е 97 мача и 33 гола за Бразилия.