Песента, с която България ще се представи на тазгодишното издание на конкурса "Евровизия", бе официално представена. 

Парчето „Tears Getting Sober“ е в изпълнение на певицата Виктория. Тя самата е сред авторите на текста и музиката, като в екипа са е още композиторът Борислав Миланов и колегите му от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция.

Песента е разказ за това как човек може да премине през проблемите си и да продължи напред и е вдъхновена от това, което мъчи младите хора днес - психическите проблеми.

Конкурсът ще се проведе в средата на май в Ротердам.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

България участва в конкурса, след като пропусна да направи това миналата година. Тогава, по време на управлението на генералния директор Константин Каменаров, БНТ се отказа от участие с обяснението, че се налагат икономии. Това били част от мерките, предприети от обществената телевизия „за оптимизиране на публичните разходи“. Междувременно тогава стана ясно, че обществената телевизия има около 35 млн. лв. дългове.

През 2018-а България бе представена от сборната формация Equinox, които заеха 14-о място. Най-високо в класирането сме стигали до второ място през 2017 г. с певеца Кристиан Костов.