"Манчестър Юнайтед" удари "Манчестър Сити" с 2:0 в дербито на 29-ия кръг от Висшата лига. Две вратарски грешки на Едерсон помогнаха на "червените дяволи", които измъкнаха битката с повече амбиция и хъс, а по-добре изпълнен тактически план.

Антони Марсиал откри в 30-ата минута, като топката мина под ръката на бразилския страж. В добавеното време Скот Мактомини направи 2:0 с точен удар от над 40 метра, след като Едерсон му подари топката.

"Юнайтед" за трети път побеждава "Сити" този сезон - от четири мача. Тимът на Оле Солскяр надви "гражданите" и в двете срещи от Висшата лига (за първи път от десет години) и веднъж за Купата на Лигата.

Така норвежецът се нареди до Юрген Клоп - двамата единствени в Англия са побеждавали Пеп Гуардиола три пъти в рамките на един сезон.

А "Ливърпул" е вече само на шест точки от спечелване на титлата - най-много. "Юнайтед" заема петото място - на три точки от "Челси", който разби "Евертън" с 4:0.

На "Олд Трафорд" домакините влязоха в дербито колебливо. "Сити" очаквано пое инициативата и започна да застрашава Давид де Хеа. Стражът изби опасен удар на Рахим Стърлинг, а Серхио Агуеро тормозеше защитата на своя опонент.

От средата на полувремето обаче "Юнайтед" изравни играта и на свой ред започна да реди опасности пред Едерсон. Антони Марсиал и Даниел Джеймс имаха ситуции. В 30-ата минута Бруно Фернандеш копна топката от свободен удар и Марсиал опъна мрежата - с помощта и на Едерсон.

До края на полувремето "червените" доминираха, не бяха далеч и от втори гол. А "Сити" бе далеч от най-добрите си дни, нищо не му се получаваше.

След почивката натискът на гостите стана по-осезаем. Но головите ситуации пред Де Хеа не бяха много, "небесносините" стигаха най-много до удари и центрирания. Защитата на "Юнайтед" се справяше добре.

В същото време 20-кратните шампиони имаха на разположение няколко контри, при които пропуснаха да решат всичко. Попречи егоизмът на Джеймс.

Течеше шестата минута на добавенто време, когато резервата днес Скот Мактомини заби зрелищно попадение в опразнената врата при третата груба грешка на Едерсон (имаше и още една в началото на втората част, когато малко не стигна на Марсиал за 2:0).