Футболистът на "Ювентус" Даниеле Ругани е дал положителна проба за коронавирус. Клубът потвърди това с официално съобщение.

Първенството на Италия е спряно до 3 април, както и целият спорт покрай извънредните мерки в страната. Вече се обсъждат три сценария за край на сезона в серия А - прекратяване на шампионата и обявяване на нулева година; прекратяване и обявяване на крайно класиране според настоящото; плейофи за крайно класиране.

Сега положението се утежнява заради ситуцията с 25-годишния Ругани. Поставя се под съмнение и реваншът на "Юве" срещу "Олимпик" (Лион) в Шампионската лига идната седмица, тъй като играчите на трябва да бъдат поставени под 14-дневна карантина. Някои от тях го правят по собствени желание - затворили са се в базата на клуба, за да не рискуват здравето на близките си.

 

Avrete letto la notizia e per questo ci tengo a tranquillizzare tutti coloro che si stanno preoccupando per me, sto...

Публикувахте от Daniele Rugani в Сряда, 11 март 2020 г.

 

Даниеле Ругани не е титуляр в тима, играе при даване на почивка или контузии на основните централни защитници. Има седем мача за националния отбор на Италия, последният от които е през 2018 г.

"Ювентус" пояснява, че при установяване на коронавирус бранителят не е имал симптоми. Самият той уверява в социалните мрежи, че се чувства добре и призовава сънародниците си да спазват мерките при карантината.

Заболелите от коронавирус в Италия са над 12 хиляди, а починалите - 827. Затворени са всички търговски обекти без аптеки и магазини за хранителни стоки.

Днес се очаква Испания да спре първенството си и всички спортни събития поне за 2-3 седмици. Англия пък е пред затваряне на стадионите и Висшата лига, приключване на сезона без публика и без излъчване на мачове в пъбове и други заведения, за да не се струпват хора там.

Същото най-вероятно ще се случи в Германия, Франция и въобще във всички първенства и турнири. До този сценарий се приближават и европейските клубни турнири на УЕФА.

През миналата нощ беше спрян сезонът в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, след като часове по-рано някои зали бяха затворени. Играчът на "Юта Джаз" Руди Гобърт е дал положителна проба.

Играчи и босове се противопоставиха на решението, обявявайки го като "лудост". То дойде след извънредните мерки, наложени от президента Доналд Тръмп.

Към забрана вървят Националната хокейна лига, футболната МЛС, а сезонът в бейзболната Мейджър лига може и да не започне.