Телекомите в САЩ взеха безпрецедентна мярка - безплатен Wi-Fi и неограничен мобилен интернет за следващите 60 дни, съобщи Fortune.

Поради огромния брой работещи от вкъщи, които се очакват в следващите седмици, е нужно да се намали тежестта на онлайн комуникациите - както за гражданите, така и за бизнеса.

Comcast, известни в САЩ предимно с високите си цени и нестабилната връзка, обявиха 60 дни безплатни Wi-Fi на обществени места и в малки предприятия вчера.

AT&T и Charter Communications предлагат същата услуга. 

Verizon дори налага мораториум върху спирането на връзките заради забавени заплащания, така че ако някой няма възможност да плати, ще има интернет у дома поне в следващите 2 месеца.

T-Mobile, Sprint, Comcast и AT&T също обявиха неограничен трафик за всички потребители с мобилен интернет, както и увеличен трафик за училища и ученици - тъй като много ще трябва да ползват дистанционно обучение.

Не е сигурно обаче дали този опит за поемане на социална отговорност няма да дойде в повече на и без това натоварените мрежи. САЩ вероятно е едно от държавите, която може да си позволи рязко увеличаване на трафика.