78-годишен англичанин е вторият жител на Обединеното Кралство в България, който е дал потвърдена проба за коронавирус, съобщи преди малко "24 часа".

Така положителните проби на чужденци в страната стават две. Сутринта беше съобщено, че болно е и 9-годишно момче от Великобритания, което е пристигнало в курортния град Банско с чичо си и неговото семейство. Всички те - двама възрастни и три деца, са в града от петък. Поставени са под домашна карантина. Новият случай отново е в Банско. 

Мъжът е вдигнал висока температура в събота и е показал грипоподобни симптоми. Настанен е в инфекциозното отделение на благоевградската болница. 

Според източните на изданието мъжът е в тежко състояния, но няма опасност за живота му. 

Към момента не е ясно дали 9-годишното момче и 78-годишният мъж за свързани. Вчера беше обявено, че пробите на семейството с малкото момче са отрицателни, но повторното изследване е показало други резултати. 

Директорът на местното РЗИ коментира пред БНР, че ски зоната създава проблем:

"В Банско има доста туристи. Не знам, защо не се спазва тази заповед за ограничаване. С колегите от полицията продължаваме издирването на контактни"

Общинското ръководство в Банско заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата, за да се установи каква е картината в апартаментните комплекси, повечето от които са собственост на чужди граждани.