Борсовите индекси в САЩ тръгнаха обратно нагоре, след като правителството обяви намерение за мощен финансов пакет в подкрепа на икономиката, предават днес световните агенции.

Американският пазар се отърсва от най-лошата си сесия за последните над 30 години и Стандард енд Пуърс 500 се повиши с 2,3 на сто, а промишленият индекс Дау Джоунс прибави близо 2 процента днес, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Част от активните разпродажби през предходната сесия станаха в последните минути на търговия вчера, след като федералното правителство издаде нови ограничителни препоръки, включително и насърчи хората да си останат по домовете и да избягват събирания.

Администрацията на президента Доналд Тръмп обмисля пакет стимулиращи мерки на стойност 850 милиарда долара за смекчаване на отражението на епидемията от коронавирус върху икономиката. Това посочиха четири източника, цитирани от в. "Вашингтон пост", предаде Ройтерс.

Министърът на финансите Стивън Мнучин планира да обсъди тези намерения с републиканците в Сената по-късно днес, отбелязва изданието.
Планът предвижда да се използват данъците върху фонд работна заплата и други механизми, за да се "наводни" икономиката с пари, допълват източниците.