Фронтменът на U2 Боно, който не е излизал с нова музика от 2017 г., изпълни в Инстаграм нова песен, посветена на пеещите италианци под карантина, докато под терасите им върлува коронавирус. Парчето се казва Let Your Love Be Known.

„За италианците, които ме вдъхновиха. За ирландците, за всеки, който на този Свети Патрик (националиня празник на Ирландия, б.р.) е приклещен в ъгъла, но все пак пее. За лекарите, медицинските сестри, санитарите на фронтовата линия, пеем за вас“, написа вокалистът под видеото в социалната мрежа.

 

https://www.instagram.com/tv/B92YsciHcUu/?utm_source=ig_embed

 

Изолиран в дома си в Дъблин, Боно споделя, че Let Your Love Be Known е написана само час преди да я изпълни за любителско видео. Акомпанира си на пиано.

В текста Боно пее за Дъблин, който изглежда призрачен без всичките си хора по улиците, за изолацията и страха, предизвикан от пандемията. Споменава и италианците, които макар и в тежко положение пеят от балконите си.

„Не можете да се докосвате/ но можете да пеете през покривите/ пей ми по телефона, пей и обещай, че няма да спреш/ пей и никога не си сам“, гласи текстът към песента.

Видеото, в което певецът изпълнява песента, бе качено онлайн на 17 март, навръх Свети Патрик, националния празник на Ирландия. Тази година празненствата в страната бяха отменени заради препоръките на властите да се избягват струпванията на хора.

Последният албум на U2 Songs of Experience излезе през декември 2017 г. През 2018-а последва световното турне Innocence and Experience, а през 2019 г. групата обиколи Азия, Австралия и Нова Зеландия с турнето Joshua Tree.

 "Площад Славейков"