Кубрат Пулев вече се подготвя за отлагане на мача за световната титла с Антъни Джошуа, насрочен на 20 юни в Лондон. Вчера и мениджърът на британеца - Еди Хърн, прогнозира пред "Скай спортс", че двубоят най-вероятно ще бъде изместен за юли.

В момента и на Острова целият спортен живот е замрял, всички събития за март и април се отлагат, а ако пандемията с коронавирус не бъде овладяна, месец май също ще бъде писан "дъждовен".

Конкретно за сблъсъка Джошуа - Пулев проблемът идва и от това, че са насрочени три подгряващи пресконференции - в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис. Двамата няма и как да се подготвят адекватно - заради невъзможността да използват спарингпартньори и да се готвят на различни места. 

“На 20 юни няма как да се осъществи мачът, макар че аз съм готов, заяви Кубрат Пулев пред бТВ. - Ще бъде няколко месеца по-късно, най-вероятно към края на годината.”

Вчера Пулев обяви, че е дал внезапен допинг тест. Не само той, а и неговият брат Тервел - двамата се готвят самостоятелно в залата си в София, и са били изненадани от допингченге.

"Чувствам се перфектно, важно е да остане духът здрав, да бъдем смели и същевременно да спазваме правилата, защото това е изключително важно, всички заедно, рече Кобрата по повод мерките срещу заразата с коронавирус. - Така ни постави ситуацията, животът, че трябва да действаме заедно и да решаваме заедно.

Трябва да бъдем много гъвкави и да устоим на това, което ни предстои. За някои е предизвикателство, за мен е нещо много сериозно и хората трябва да се подготвят. Много е важно и хората, които управляват България, да действат бързо и решително и да знаят какво правят.”