На 81 години си отиде прочутият американски кънтри певец Кени Роджърс. Новината за кончината му съобщи семейството му във фейсбук. Починал е заобиколен от своите близки в дома си. Причините за смъртта се определят като „естествени“.

Кариерата на кънтри звездата, продължила повече от шест десетилетия, оставя незаличим отпечатък в историята на американската музика, се казва още в съобщението.

Песните му са вълнували милиони хора по целия свят. Една от най-популярните му и успешни песни е „Люсил“ (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава „Грами“. През 1980 г. изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи - „Лейди“, която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и стои 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100.

През годините Кени Роджърс изпълнява 120 хитови сингъла в различни музикални жанрове, оглавява класациите на кънтри и поп албуми за повече от 200 седмици само в Съединените щати. Продава над 100 милиона записи по целия свят, което го прави един от най-продаваните музикални изпълнители на всички времена.

Заради епидемията от коронавирус погребението му ще бъде в много тесен кръг, съобщават от семейството.

Площад Славейков