"Моля всички колеги да ме извинят, съжалявам за острия тон по време на заседанията (на 42-рия парламент), включително и към господин Борисов". Това каза пред БНТ депутатът от ДПС Йордан Цонев. В началото на месеца той се извини лично на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради това, че на 31 октомври 2013 г. от парламентарната трибуна го нарече "мутра" и "основател на СИК". По този повод Борисов беше завел дело с иск от 50 хил. лв., но след извинението от Цонев искът бе оттеглен.

"Надявам се добрият тон да продължи в новия парламент, защото проблемите в страната не се решават с конфронтация - видя се", каза още Цонев. Той подчерта, че програмата на ДПС най-силно се доближавала до тази на ГЕРБ и Реформаторския блок и че в движението не били обидени, че няма да участват в следващия кръг преговори за съставяне на правителство.

"Това е решение на мандатоносителя. Нито ни е обидно, нито нещо ни притеснява", заяви Цонев.

По думите му ГЕРБ и ДПС се разбирали отлично по казуса "КТБ" и ще подкрепят законопроекта за банката, подготвен по времето на предишния парламент от Цонев и Делян Пеевски. Цонев подчерта, че и той, и Делян Пеевски, и цялата група на ДПС искали "пълно разкритие на сенките в КТБ, защото тогава ще започне истинският разговор за политико-икономическите обвързаности".