Преди да има толкова много заплахи, притеснения, карантини, маски и КПП-та, 2020-а обещаваше истински звездопад от студийни албуми.  

Whoosh! на "Дийп Пърпъл" ще е един от тях - заявката за това бе дадена отдавна. А едва ли има по-голяма радост за пърпъл маниаците по цял свят (ей, момчета и момичета, пазете се, че не сме първа младост!) от нов сингъл.

А и вижте какво пророчество пише на рецензията на пилотната песен Throw My Bones в YouTube, където официалното видео направи четвърт милион гледания за няма и две денонощия.:

"Това е покана да направим крачка назад и да видим голямата картина, призив за действие и покана да се вгледаме в планетата и текущата ситуация на земята."

Нищо че кантото на куплета прилича малко на музика, дочута в Мулен Руж... От другите части на песента извира толкова много пурпурно! Даже има и сола - на кийборд и китара, сякош от времето на Джон Лорд и Ричи Блекмор.

"Пърпъл" са на линия през 2020 - нещо, което едва ли са си и помисляли през 1968 г. в пронвинцията на Хартофрдшър.

Така че - както биха казали британците: енджой!

 

Новият албум излиза на 12 юни (ако разбира се, съществува свят дотогава), а бандата, логично обещава още луксозни бокс-сетове, плоча, DVD и какво ли не още.