Испанският оперен певец Пласидо Доминго съобщи, че се е заразил с коронавирус. Световноизвестният тенор сподели това днес в профила си във Фейсбук.

"Смятам за свое морално задължение да ви уведомя, че съм дал положителен резултат за Ковид-19. Аз и семейството ми сме в самоизолация", написа той.

"Имах температура и кашлица, затова реших да се изследвам и резултатът бе положителен", уточни 79-годишният певец.

Доминго написа още, че засега той и семейството му се чувстват добре.

"Моля всички да бъдат изключително внимателни, спазвайте основните указания, като често миете ръцете си, като се държите на разстояние поне 2 метра от другите. Правете всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса и, преди всичко, останете у дома, ако можете! Заедно можем да се преборим с този вирус и да спрем сегашната световна криза, така че можем да се надяваме да се върнем към нормалното си ежедневие съвсем скоро. Моля, следвайте указанията и разпоредбите на местната власт, за да останете в безопасност и да защитите не само себе си, но и цялата ни общност".

Досега в Испания са регистрирани над 28 500 болни (3076 нови) от Ковид-19, а повече от 1700 са починали (с 344 нови жертви днес).