Боксовият двубой в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще бъде отложен с един месец - най-вероятно за 25 юли. Първоначалната дата е 20 юни. Засега мястото остава без промяна - стадионът на "Тотнъм".

Промяната не е обявена официално, но медии на Острова се позовават на изявление на мениджъра на световния шампион - Еди Хърн, пред тв канала iFL.

Той казва, че е говорил със здравните власти във Великобритания и с боксовия борд, които са го информирали, че до края на май не може да се насрочват боеве в Обединеното кралство. Много срещи са пренасрочени.

Хърн се надява, че боксът ще започне да се завръща през юни, а по-големите събития се изместват от юли нататък.

"На 20 юни трябваше да е мачът на Джошуа. Най-вероятно ще бъде преместен за края на юли, но още не е обявен официално за продажба", казва Еди Хърн, визирайки билетите и тв излъчването за pay per view. 

В предишните дни британски медии пишеха, че новата дата за Джошуа - Пулев е 25 юли. Кобрата публикува илюстрация на променения плакат във фейсбук. Самият Пулев няколко пъти заяви, че очаква мачът да се проведе в края на годината. Сега той твърди, че ще се изненада, ако се изправи срещу шампиона на 25 юли, но се надява това да се случи.

 

Въпреки най-трудната борба на човечеството до момента и подценяването на последствията за света от коронавируса ние ще...

Публикувахте от Kubrat Pulev в Вторник, 31 март 2020 г.

 

Хърн е против да има боксови двубои без публика. Същевременно 20 юни може да се окаже неудобна дата и заради евентуално подновяване на Висшата лига на Англия. Футболните клубове още се надяват сезонът да се доиграе.